Infrarød varmebehandling

En almindelig sauna bliver meget varm, og kan for nogle føles ubehageligt. En infrarød sauna er ikke lige så varm, typisk 38-43 grader og der er ingen fugtighed i saunaen, men alligevel sveder man mere. Varmen er ikke voldsom uden på huden, som i en almindelig sauna, men trænger derimod dybt ind i kroppen - op til 4 cm – og gør den infrarøde sauna til en anderledes og helsebringende oplevelse.”

 

Infrarød varme er god til afgiftning af kroppen - når man sveder, sveder man affaldsstoffer ud af kroppen. Varmen trænger ind gennem led, muskler og væv, og er derfor godt ved kroniske ledsmerter og ved muskelsmerter. Denne slags varmebehandling øger blodcirkulationen og dermed også iltforsyningen til beskadiget væv, og kan derfor med fordel også bruges ved sportsskader og inflammatoriske tilstande i kroppen, som f.eks. leddegigt.

 

Saunaens varme har også en positiv effekt på immunsystemet og kan derfor også hjælpe kræftpatienter med at holde immunforsvaret oppe. Undersøgelser har også vist god effekt for hjertepatienter og effekt på for højt boldtryk, astma og forkølelse. Varmen får kroppen til at slappe af og det har en gavnlig effekt på både søvnkvalitet og stress. Temperaturen i saunaen kan man selv regulere og det gør, at behandlingen kan tilpasses den enkelte fra gang til gang og bagefter føler man en afslappethed og et dejligt velvære i kroppen.

Som en ekstra bonus kan en tur i saunaen have en slankende effekt. Det kræver meget energi at svede, så man kan forbrænde 600 kalorier på en halv time i saunaen.

 

Saunaen har plads til minimum 2 personer og man kan sagtens sidde og læse eller lytte til musik mens man er der, eller evt. få en god snak med den veninde, man måske har lyst til at dele oplevelsen med. En behandling varer typisk 30-40 minutter – måske lidt mindre de første par gange, for at vænne kroppen til det – og i starten sveder man ikke, men det kommer senere. Jeg anbefaler, at man efterfølgende lige skyller sig i det tilstødende badeværelse, for at få skyllet de affaldsstoffer af, som er svedt ud.

 

Ligesom så meget andet, gælder den sunde fornuft også her. Saunaen er ikke en erstatning for lægelig behandling og overdrivelse gavner ikke. Føler man sig ikke tilpas, går man bare ud igen. Holder man sig til det og husker at drikke godt med vand før, under og efter en behandling, vil en tur i saunaen være en behagelig oplevelse ikke kun for velværet men også for sundheden. Ring for tidsbestilling og mere info.

 

 

 

    

 

    

Ulla Poulsen   •   Rolighedsvej 27 Vester Aaby   •   5600 Faaborg   •   Mobil. 29 24 32 02   •   post@ullapoulsen.dk