top of page

Opskrift til fermentering

  • Forfatters billede: Ulla Poulsen
    Ulla Poulsen
  • 2. sep.
  • 1 min læsning

Fermenterede grøntsager bidrager med en masse gode mælkesyrebakterier til vores tarmsystem og dermed til vores generelle sundhed. Kom let i gang med denne lille guide:


Der skal bruges 1 % salt, som beregnes som 1% af grøntsagernes vægt.

eller 1 -1 1/2 % saltlage (vand + salt). 

Grøntsager og urter, hvidløg, ingefær mv æltes med salt, så der kommer en masse væske ud af grøntsagerne. Hårde grøntsager som kål, kan godt være lidt svære at ælte, gulerødder rives først inden de æltes med salt - men skrælles ikke. Prøv dig frem med forskellige grøntsager og urter - det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Hældes i skoldede glas med skruelåg (brug gamle marmeladeglas, hvor væsken kan løbe ovenud). Fermenteringen skal foregå iltfattigt, så det er meget vigtigt, at glassene fyldes helt op med grøntsager og væske. Sæt glassene ned i en papkasse, som er foret med en plastikpose og nogle aviser, så det ikke gør noget at væsken løber ovenud - så behøver man nemlig ikke gå og åbne glassene mens det fermenterer - de kan passe sig selv :)


De sættes så:

2-3 dage ved 22-25 grader og derefter 18 dage ved 17-18 grader

eller 3 uger ved stuetemperatur.

Kan opbevares meget længe i køleskab - god fornøjelse.

ree

 
 
 

Kommentarer


bottom of page